20.000+ Like a facebook oldalunkon!

Köszönjük Nektek!

Facebook oldalunkat 2012.május 4.-én hoztuk létre azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tevékenységünket szélesebb körben tudjuk megismertetni. Magyarországon ebben az időben még gyerekcipőben járt a platform, pontosan még mi sem tudtuk, hogy mire lesz jó, mire tudjuk majd használni? „Kevés” magyarországi felhasználó volt regisztrálva, nem voltak határozott célok, inkább csak az IWIW utódaként tekintett rá mindenki.

chiptuning vélemények a facebookon

A Facebook azóta már hatalmas fejlődésen ment át, rengeteg újítással és lehetőséggel. Bár sokan még most sem tudják pontosan mire lenne jó, hogyan kellene használni, hogy az a fejlődést szolgálja. A nagy számok törvénye alapján sok negatív dolog és nem túl szimpatikus emberi magatartás is nagyságrendekkel több lett.

Emlékeztek még a 15 perc hírnév című filmre? Nagyon gyakran ez jut eszembe egyes kommentek olvasásakor.

Pontosan mi sem tudtuk, hogy mire jó, arra gondoltunk, hogy minél több like, annál többekhez jut el az oldal híre. Kezdetben ezt talán így is volt, de mára ez is jelentősen változott. Az elsődleges cél tehát a lájkok gyűjtése volt. Ezt többen egy picit „túltolták”.

Büszkék vagyunk arra, hogy facebook oldalunkra a lájkok becsületes módon, organikus úton érkeztek. Sok versenytársunkkal ellentétben nem alkalmaztunk „piszkos technikákat”.

vélemények a chiptuning műhelyről

Lájkok gyűjtése becsapós robotokkal.

Mi volt ez?

Nos ebben az időben a facebook még nem bűntette és nem is figyelte a becsapós lájkgyűjtő robotok használatát, így lényegében büntetlenül lehetett garázdálkodni és becsapni az embereket.

Az egyik versenytársunk a következő trükköt alkalmazta: A saját facebook-os weboldalán elhelyezett egy lenge öltözetű hölgyet, aki többet árul el magáról, ha rákattintasz a képre. Ha rákattintottál akkor csak úgy mehettél tovább, ha előtte Like-olod az oldalt. A következő kép már természetesen teljesen más téma volt, nem amit a hölgy ígért. Ekkor dönthettél, hogy megkeresed a Like eltávolítása gombot, vagy egyszerűen kilépsz és tovább böngészel.

Az alkalmazás a második lehetőséget választókra alapozott és a kapkodó, türelmetlen felhasználókra, akiknek nincs idejük keresgélni Like eltávolító gombokat. Mire a facebook fejlesztők észbe kaptak, addigra már több ezer ilyen oldal, több ezer, vagy tízezer lájkolót is gyűjthetett.

Ezt mi egyáltalán nem tartottuk etikus dolognak, így nem is alkalmaztuk, hagytuk, hogy mindenki saját maga döntsön.

Követő, vagy Lájkoló?

chiptuning Követő vagy kedvelő

Ha a facebook oldalunkra ellátogattok, ott látható egy mérőszám az eddigi lájkolók és követők számárol. A cikk írásának idejében ez a szám így nézett ki:

  • 20.001 ember kedveli
  • 20.174 ember követi

Valami nem stimmel!? Valahogy nem jön ki a matek. 😀

Ez egy kicsit elgondolkodtat, hogy miért követ valaki egy oldalt, ha nem kedveli? A kérdés természetesen csak költői.