Hogyan készül a chiptuning?

Miben különbözünk a többi motoroptimalizálást kínáló chiptuning cégtől?

Ahogy nálunk készül

Az autó szemrevételezése
Műszeres diagnosztikai vizsgálat, hibakód olvasás (törlés)
Teljesítmény mérés fékpadon
A vezérlőszoftver kiolvasása a motorvezérlő számítógépből
A lementett adatok optimalizálása
A szoftver visszatöltése az autóba
Teljesítménymérés 4×4 DYNO padon
Műszeres diagnosztika, adat elemzés, ha szükséges, újabb hangolás…
A teljesítmény mérés eredményének kinyomtatása.

Chiptuning_1992_ota a szakmában

Mennyi időt vesz igénybe az optimalizálás? Mi tart ennyi ideig? Máshol jóval hamarabb végeznek?

„Csak tedd le a pénzt! Kapsz, amit kapsz. Mehetsz!” -beállítást szeretnél?

Mi időt szánunk az autódra, alaposan és odafigyelve dolgozunk, fékpadot használva az optimalizálás teljes folyamata alatt. Többszöri teljesítményméréssel és folyamatos műszeres kontrollal.

Általában Kb. 2-4 órával kell számolni, de ez az időtartam változhat, a feladattól függően.

Chiptuning - Motoroptimalizálás lépésről-lépésre

Milyen beállítást kérhetek, ha elmegyek hozzátok?

OPTimális teljesítmény

OPTimális

Alap esetben minden autót egy Optimális teljesítményre állítunk. Ez azt jelenti, hogy kapsz egy erősebb, nyomatékosabb autót, ami kevesebbet fog fogyasztani. A beállításokat folyamatos műszeres kontrollal hangolva végezzük, 4×4 DYNO fékpadon. Minden beállítás a gyári tűréshatárokon belül marad. Kell ennél több?…Ha igen, akkor válaszd a Maximumot.

MAXimum teljesítmény

MAXimum

Maximális Teljesítmény növekedés. Ott alkalmazzuk, ahol az Ügyfél egyedi beállításokat kér, általában versenyautóknál, átépített autóknál használjuk, de utcai autóknál is lehetséges, egyeztetés után. Ennél a beállításnál, a teljesítmény növekedésre helyezzük a fő hangsúlyt.

ECO optimalizált teljesítmény

ECO

Lehetőség van, kifejezetten a fogyasztás optimalizálására is, ebben az esetben a fő hangsúlyt az üzemanyag megtakarításra helyezzük. Ezt a beállítást általában kamionoknál szoktuk alkalmazni.

Alap esetben a nyerő kombinációt az Optimalizált chiptuning beállítást javasoljuk, ahol a nagyobb lóerő és nyomatékkal együtt a fogyasztás is csökken.

Nagyobb teljesítmény, kevesebb üzemanyag?
Hogyan lehetséges ez?

Jobb hatásfok = kevesebb üzemanyag felhasználás.

Egy gépjármű hatásfokát nem csak a teljesítménye, hanem az egyéb járulékos veszteségek is, mint pl.: a mechanikus áttételek és egyéb veszteségek is meghatározzák. Az egyszerűség kedvéért dolgozzunk a következő számokkal:

Az autónk teljesítménye legyen 100%. Melyből legyen 50% a motor teljesítmény és 50% a veszteség teljesítmény. Könnyen belátható, ha növeljük a motor teljesítményt 10%-al, akkor a 100%-os hatásfokból származtatott veszteség 40% (a 100%-hoz képest.) Természetesen a áttételi és egyéb mechanikus veszteségek a valóságban nem változnak, de mivel az ellenük dolgozó motorteljesítmény növekszik, így a 100%-os hatásfokból az effektív motorteljesítmény nagyobb darabot szakít ki, mit a veszteség teljesítmény..

Az ábra nem az arányos eloszlást mutatja!

Máshol nagyobb teljesítményt ígérnek?

Mérés nélküli „számháborúba” nem szeretnénk belefolyni. Abba a hibába sem szeretnénk beleesni, hogy nagyobb növekedést ígérünk (több Ügyfél reményében), mint ami az adott autónál reális. Minden típusnál létezik egy optimális teljesítmény növekedés. A teljesítménymérő fékpadon ellenőrizhető minden beállítás és ha szükséges további módosítások elvégzése, akár a teljesítmény tovább növelésével, vagy éppen csökkentésével, ill. a nyomaték megfelelő helyen való leadásának ellenőrzése végett…, de lehetséges? Igen. Kérésre a teljesítmény tovább növelhető, de ebben az esetben számolni kell a nagyobb igénybevétellel járó kockázatokkal.

Tőlünk csak a reális számokat fogod hallani! Ha számháborúzni akarsz, akkor nem minket válassz!

Chiptuning Fogyasztáscsökkentés
Árajánlatot kérek
BMW 1M 3.0i Bi-turbo 340Le chiptuning motoroptimalizálás teljesítménymérő fékpadon garanciával
Opel Corsa E 1.4T 100LE Chiptuning
Audi Q7 50 TDI - 286Le chiptuning motoroptimalizálás teljesítménymérő fékpadon garanciával