DPF részecskeszűrő regenerálás hatása a teljesítményre Chiptuning
DPF részecskeszűrő regenerálás hatása a teljesítményre Chiptuning motor optimalizálás

DPF részecskeszűrő regenerálás hatása a teljesítményre chiptuning / motoroptimalizálás az egyik legmodernebb 4×4 teljesítménymérő fékpadon hangolva, teljesítményméréssel igazolva, a biztonságos tűréshatárokat szigorúan betartva.

 

Ha DPF / FAP részecskeszűrős autód van, biztosan észrevettél már néha pár furcsa dolgot menet közben. Mire gondolok? Tartós haladásnál, konstans terhelésen, illetve gyengébb gyorsításnál aprókat berángat az autó és veszít a teljesítményéből. Ha az autód jó állapotú, nincs szerkezeti, vagy alkatrész problémája, akkor ezek az apró berángások lehetnek azért, mert a DPF részecskeszűrőd éppen regenerál, tisztítja magát.

A DPF szűrő regenerálását többféleképpen oldják meg. A legtöbb esetben a motor paraméterek változtatásával érik el a kipufogó átmelegítését. Ezen paraméterek megváltoztatása esetén általában a motor teljesítménye is változik. A jelen esetben is ez történt.

Az alany egy Ford Transit Custom 2.2TDCI 125Le változat. Az optimalizálás végén az autó pont egy regenerálási ciklust indított el a teljesítménymérés alatt. A teljesítménymérési lapon látszódik a végleges és a regenerálási ciklus alatt mért teljesítmény. Az alsóbb fordulatszámokon jelentős, helyenként -30Nm nyomatékkal kevesebb, mint normál módban.

DPF részecskeszűrő regenerálás hatása a teljesítményre DYNO fékpadi mérés
DPF részecskeszűrő regenerálás hatása a teljesítményre DYNO fékpadi mérés

A mérési lapon látszódik, hogy jelentősen veszít a nyomatékból, főleg az alsóbb fordulatszámokon.

Természetesen az autón végig futtattuk a DPF szűrő regenerálási ciklusát a teljesítménymérő padon szimulálva a közúti menetet. A regenerálási ciklus végeztével ismét mértünk egyet a teljesítménymérő padon, hogy a végleges eredményt láthassuk.

 

A beállítás után az autó, megújult erővel távozott műhelyünkből.

Ford Transit Custom Motor Optimalizálása
Ford Transit Custom Motor Optimalizálása

 

A teljesítménymérés adatai:

Gyári DYNO mért Optimalizált
LE 125LE 122Le 181Le
NM 350Nm 319Nm 404Nm

 

 

Ha Ford Transit Custom chiptuning érdekel, akkor miért minket válassz?

Azoknak a Ford Transit Custom tulajdonosoknak a pozitív visszajelzése és értékelése alapján tájékozódhatsz az általunk kínált, optimalizált beállítások minőségéről, akik már megtiszteltek minket bizalmukkal és eljöttek Táti műhelyünkbe.

 

Miben vagyunk mások és mennyivel kapsz többet egy sima chiptuningnál?

 

  • Számunkra elsődleges fontosságú egy tartós és biztonságos, optimalizált chiptuning beállítás minden Ford Transit Custom esetén.
  • Nincsenek kihelyezett műhelyeink más városokban, mert hisszük, hogy minőségi munkát csak házon belül lehet végezni, külsős alkalmazottak nélkül!
  • Több ezer autó teljesítménymérésen vagyunk túl, így Magyarországon az egyik legnagyobb fékpados teljesítménymérési tapasztalatával rendelkezünk, ha Ford Transit Custom chiptuningról van szó, akkor is.
  • 2003 óta foglalkozunk autók motorjának optimalizálásával, fogyasztás csökkentésével.
  • 2006 óta kizárólag DYNO fékpadon hangoljuk az autókat és hisszük, hogy egy jó beállításhoz ez szükséges.
  • Optimalizált, azaz egy finomra hangolt chiptuning beállítást kapsz.
  • Nem erőltetünk ki olyan teljesítményt, ami nem reális és nem illeszkedik az autód állapotához.
  • Minden optimalizálási folyamat műszeres kontroll mérésekkel történik.
  • A beállításokat a legmodernebb 4×4 DYNO teljesítménymérő padon hangoljuk optimálisra.
  • A legújabb műszereket és technológiát használjuk a beállítások során, így autódat a legnagyobb biztonságban tudhatod.

Ha szeretnél Te is egy optimalizált, nem széthajtós beállítást az autódra, vagy lemérni a teljesítményét, akkor vedd fel a kapcsolatot velünk. Nincsenek sablon programok! Minden beállítást az adott autó állapotához igazítunk fékpadon, a kérésednek illetve a lehetőségeknek megfelelően, folyamatos műszeres kontroll mérésekkel!