Ford Mustang 5.0 V8 Chiptuning Motoroptimalizálás
Ford Mustang 5.0 V8 Chiptuning motor optimalizálás

Ford Mustang 5.0 V8 – a normál értelemben vett chiptuning helyett, egy finomított motoroptimalizálás.

A Mustang Fastback 5.0 Ti-VCT V8 GT Automatic 5,0 literes V8 benzinmotorral működik. Ez a 4951 köbcentiméter 421 lóerőt produkál 530 Nm nyomatékkal. A sebességváltót egy hatfokozatú automata sebességváltó biztosítja, hátsó kerékhajtással. A gyorsulási idő nullától 100 km / h-ig 4,8 másodperc. A jármű maximális sebessége 250 km / h (a beállítás után ez is változik).
Ez a motor egy alumínium 32 szelepes (4 szelepes) DOHC V-8 motor, amely két független változó vezérműtengely-időzítést (Ti-VCT) tartalmaz, amely jobb teljesítmény- és üzemanyag-takarékosságot kínál.A Ford a motor 4 különböző dolgot is változtatott, különféle vezérműtengelyekkel és hengerfejekkel, hogy az alkalmazástól függően növelje a kompressziót és a teljesítményt. Ezt a motort több modellbe is szerelték, mint pl.: Ford F-150

Teljesítménymérés DYNO fékpadon

A Ford Mustang műszeres átvizsgálása után következhetett a teljesítménymérés és közben a paraméter adatok kigyűjtése a motorból. A diagnosztikai átvizsgálás és adatelemzést követően kezdődhetett a következő munkafázis. Ahogyan a DYNO teljesítménymérési lapból látszik, a gyári lóerőadatot hajszál pontosan teljesítette, nyomatékban minimálisan felette.


Ford Mustang 5.0 V8 motoroptimalizálás fékpadon


Normál értelemben vett teljesítmény növelő chiptuningról nem lehetett szó, a motor felépítéséből adódóan. Nagyobb teljesítményt emelni általában csak feltöltött (turbó, vagy kompresszor) motor esetén lehetséges. Ebben az esetben egy finomhangolásról volt szó és ennek megfelelően változott a teljesítmény. A részterheléses tartományokban a motor egyenletesebb és dinamikusabb lett.

 

A beállítás után a Mustang, egy optimalizált teljesítménnyel távozott műhelyünkből.

 

A teljesítménymérés adatai:

Gyári DYNO mért Optimalizált
LE 421Le 421Le 439Le
NM 530Nm 537Nm 550Nm

 

 

Ford Mustang 5.0 V8 DYNO fékpadi mérés
Ford Mustang 5.0 V8 DYNO fékpadi mérés

 

Ha Ford Mustang 5.0 V8 chiptuning érdekel, akkor miért minket válassz?

Azoknak a Ford Mustang tulajdonosoknak a pozitív visszajelzése és értékelése alapján tájékozódhatsz az általunk kínált, optimalizált beállítások minőségéről, akik már megtiszteltek minket bizalmukkal és eljöttek Táti műhelyünkbe.

 

Miben vagyunk mások és mennyivel kapsz többet egy sima chiptuningnál?

 

  • Számunkra elsődleges fontosságú egy tartós és biztonságos, optimalizált chiptuning beállítás minden Ford Mustang 5.0 V8 esetén.
  • Nincsenek kihelyezett műhelyeink más városokban, mert hisszük, hogy minőségi munkát csak házon belül lehet végezni, külsős alkalmazottak nélkül!
  • Több ezer autó teljesítménymérésen vagyunk túl, így Magyarországon az egyik legnagyobb fékpados teljesítménymérési tapasztalatával rendelkezünk, ha Ford Mustang chiptuningról van szó, akkor is.
  • 2003 óta foglalkozunk autók motorjának optimalizálásával, fogyasztás csökkentésével.
  • 2006 óta kizárólag DYNO fékpadon hangoljuk az autókat és hisszük, hogy egy jó beállításhoz ez szükséges.
  • Optimalizált, azaz egy finomra hangolt chiptuning beállítást kapsz.
  • Nem erőltetünk ki olyan teljesítményt, ami nem reális és nem illeszkedik az autód állapotához.
  • Minden optimalizálási folyamat műszeres kontroll mérésekkel történik.
  • A beállításokat a legmodernebb 4×4 DYNO teljesítménymérő padon hangoljuk optimálisra.
  • A legújabb műszereket és technológiát használjuk a beállítások során, így autódat a legnagyobb biztonságban tudhatod.

Ford Mustang Chiptuning

Ha szeretnél Te is egy optimalizált, nem széthajtós beállítást az autódra, vagy lemérni a teljesítményét, akkor vedd fel a kapcsolatot velünk. Nincsenek sablon programok! Minden beállítást az adott autó állapotához igazítunk fékpadon, a kérésednek illetve a lehetőségeknek megfelelően, folyamatos műszeres kontroll mérésekkel!