Kamion fogyasztás csökkentés

Az általunk elvégzett Chiptuning során az optimális beállításnak köszönhetően megnövekszik a motor hatásfoka, teljesítménye. Alacsonyabb fordulatszámon is erősebb, nyomatékosabb lesz a motor. Jobban veszi az emelkedőket, a nagyobb súlyt könnyebben mozgatja. Az alacsonyabb fordulatszámon való üzemeltetés pedig üzemanyag megtakarítást eredményez. A nagyobb nyomatéknak köszönhetően az emelkedőket is kevesebb váltogatással küzdhetjük le. Az optimalizálás után a megnövekedett teljesítményt jól kihasználva a kamion üzemanyag fogyasztása csökken. Természetesen ennek feltétele a megfelelő vezetési stílus! A gépjárművezető fontos láncszem a gépezetben. rajta múlik a legtöbb. Egy jó képességekkel rendelkező sofőr jobb eredményeket, nagyobb fogyasztás csökkenést tud elérni.

Miért jó még az Üzemeltetőnek a fogyasztás csökkentésen kívül?

Többéves fejlesztői munkának köszönhetően, működésünk óta, 100%-os az Ügyfél elégedettségi statisztikánk. Az általunk optimalizált kamionok és teherautók évi több százezer forint megtakarítást hoznak az üzemeltetőknek.
További előnyök:
Rövidebb szállítási idők (Az emelkedőkön nem csak vánszorog a kamion. Hamarabb kihúzza magát (felgyorsul)
Jobb menettulajdonságok. Nem kell nagy fordulaton forgatni a motort, pl. emelkedőn, nagy sulyoknál, a nagyobb nyomaték miatt, alacsonyabb fordulatszámon is leadja a nagyobb erőt. A motor élettartamát az állandó magas fordulaton való üzemeltetése lerövidíti!

Volvo FH12 fogyasztási adatok

Miért jó még a gépjárművezetőknek?

+ Nagyobb teljesítmény / nyomaték a hasznos tartományban ezt minden sofőr tudja értékelni a hosszú emelkedőkön

+ Ha működik az üzemanyag megtakarítás ösztönző rendszer, akkor a fogyasztás csökkenés előnyét a sofőr is értékeli.

Egyéb előnye: A kevesebb üzemanyag felhasználásnak köszönhetően a környezetterhelés is csökken.

A képen látható Volvo FH kamion fedélzeti számítógépének, üzemanyag fogyasztásra vonatkozó adatai. 2005-ben a kamion még szinte új volt, amikor optimalizáltuk. Az adatokból kiszámítható a fogyasztása. A 300.000km-t kb.2-3 év alatt teljesítette.