Hatásfok növelésre érkezett műhelyünkbe 2db MAN kamion.

MAN TGA kamion fogyasztás csökkentés
MAN TGA 400 kamion fogyasztás csökkentés

MAN TGA kamion fogyasztás csökkentésAz első kamion egy MAN TGA 400LE EURO5 változat, automataváltóval. Gyári adatok: 400LE és 1900NM. Fogyasztás csökkentő beállításunk után a megnövekedett teljesítmény 460LE és 2250NM.

 

 

 

A második kamion egy MAN TGA 440LE változat, mechanikus váltóval. Gyári adatok: 440LE és 2100NM. Fogyasztás csökkentő beállításunk: 500LE és 2450NM, ami +350NM. A beállításoktól 2-4L fogyasztás csökkenés várható, természetesen a vezetési stílustól / gépjárművezetőtől függően.

MAN TGA 440 Fogyasztás csökkentés
MAN TGA 440 Fogyasztás csökkentés
MAN TGA 440 Fogyasztáscsökkentés
MAN TGA 440 Fogyasztáscsökkentés

 

 

 

 

 

 

 

A mechanikus váltóval szerelt típusnál a próbakör elején, kicsit gyakorolni kellett a váltást, mivel a legtöbb hozzánk érkező kamion, már automataváltóval van szerelve, így ismét bele kellett jönnöm a MAN furcsa fokozat kiosztásának. Hasonló „össze-vissza” váltóval találkoztam már néhány DAF kamionnál is, illetve még a régi Ikarus buszokon futottam bele ilyen nyakatekert elosztással. Minden csak egy kis gyakorlás kérdése, így mehetett a próbakör, bár a kilátást a nem kevés útdíj fizető automatika jelentősen korlátozta 🙂

MAN TGA mechanikus váltó fokozat elosztása
MAN TGA mechanikus váltó fokozat elosztása
Kamion útdíj elektronikák
Kamion útdíj elektronikák