Opel Corsa OPC 1.6T 192LE

Opel Corsa OPC AET Chip tuning tát
OPEL Corsa OPC

Egy kis plusz rugalmasság szükségessége miatt érkezett hozzánk egy piros kis méregzsák. Az OPC már ránézésre is megkülönböztethető a hétköznapi társaitól. A formatervezők igyekeztek egy kicsivel vadabb külsőt adni az autónak. Úgy gondolom, ez sikerült is.
Lássuk a lényeget.
Az autó gyári adatai: 192LE/230NM Az 1300kg körüli súlyhoz nem egy rossz teljesítmény. Az alanyt előkészítettük a fékpadi teljesítmény méréshez és az adatok műszeres gyűjtéséhez. Elhelyeztük az AFR szondát, indulhatott a tesztfutás és a mérés.

Opel OPC Chiptuning
Pár mérés után jöhetett a teljesítmény mérése, ami elég jó eredményt hozott: 206LE/259NM. Egy kis ajándék plusz a gyártól 🙂 Lóerőben +14LE és +29NM nyomaték. Az előre tervezett 210Le környéke már majdnem alapból meg van, így ott már nem volt túl nagy elvárás. Az esélyeket erősen rontotta, hogy az autóban 95-ös Oktánszámú benzin volt, ami egy ilyen beállításnál nem túl előnyös! A módosítás után mindenképpen javasolt a jobb minőségű, legalább 98-as Oktán használata!

Az adatok folyamatos loggolásával indulhatott a beállítás.

Opel Corsa csiptuning OPC AFR log
Opel Corsa OPC AFR log

Pár óra múlva el is készültünk.
A végeredmény: 213LE és 314NM, megközelítve az 1.6T Nürburgring verzió gyári teljesítményét. (98-as oktánnal szerintem el is értük volna.) Lóerőben nem túl sok ment rá, ahogy erre számítani lehetett, de a rugalmasságot jelentő nyomaték elég szépen javult. Így abban a tartományban, ahol az autó a legtöbbet van használva, jelentős változást értünk el.

Opel corsa OPC dyno
Opel Corsa 1.6T OPC Teljesítménymérési lap

Ha tetszett a cikk, akkor itt lent [intense_icon type=”arrow-down” color=”#ff0000″] tudod lájkolni/megosztani.[intense_social_share share_url=”http://ecotuning.hu/opel-corsa-opc-1-6t-chip-tuning-fekpadon/” size=”24″ show_facebook=”1″ facebook_button=”button_count” facebook_share=”1″ tumblr_button=”wide”]
[/intense_social_share] Köszönöm!