Porsche Boxster Chiptuning meglepő eredménnyel Chiptuning

Porsche Boxster Chiptuning meglepő eredménnyel.

 

Motoroptimalizálás az egyik legmodernebb 4×4 teljesítménymérő fékpadon hangolva, teljesítményméréssel igazolva, a biztonságos tűréshatárokat szigorúan betartva.

Bevallom, túl nagy elvárásaim nincsenek, mikor szívómotoros autó beállításáról van szó. Csak kizárólag szoftveres chiptuning módosítással nem sokat lehet tenni, ha csak nem egy gyárilag szoftveresen lefojtott típus az alany, mint pl. a Mazda 2.0 Skyactiv-G esetén, ahol a teljesítményt szoftveresen korlátozzák több lécsőben, ugyanannál a motornál.

Motor tuningnál az alap problémát az jelenti, hogy több levegőt kellene valahogyan bejuttatni a szívótérbe. Turbó, vagy kompresszoros feltöltés esetén ez nem probléma, viszont normál, feltöltés nélküli szívó motornál ez mechanikai átalakítások nélkül ez nem nagyon lehetséges. A sportlégszűrő nem sokat hoz a konyhára, ahogy ezt már az előző tesztekben láthattuk.

Csak azt a mozgásteret lehet kihasználni, amit apróbb trükkökkel lehet még elérni egy ilyen típusú motornál. A nagyobb oktánszámú benzin használata valamennyit segít, valamint a konkrét autónál még sport katalizátor került beépítésre, ami a kipufogó oldalon segített.

Ennél a típusnál a tervezett/remélt teljesítmény növekedés +15-20Le és +20Nm körül volt. A várakozásokkal ellentétben ennél jóval jelentősebb lett a változás. A kapott +37Le és +38Nm felülmúlta a remélt értékeket. Ez már elég jelentős javulás egy benzines szívómotor chiptuning esetén.

A Porsche sokkal dinamikusabb lett az alsóbb és jóval erősebb a nagyobb fordulatszámokon is. A műszeres átvizsgálás után következhetett a teljesítménymérés és közben a paraméter adatok kigyűjtése a motorból. A diagnosztikai átvizsgálás és adatelemzést követően kezdődhetett a következő munkafázis.


Porsche Boxster Chiptuning meglepő eredménnyel motoroptimalizálás fékpadon


 

A beállítás után az autó, megújult erővel távozott műhelyünkből.

A teljesítménymérés adatai:

 

Gyári DYNO mért Optimalizált
LE 315Le 314Le 351Le
NM 360Nm 366Nm 404Nm

Porsche Boxster Chiptuning meglepő eredménnyel DYNO fékpadi mérés
Porsche Boxster Chiptuning meglepő eredménnyel DYNO fékpadi mérés

 

Még egy kis érdekesség a végére…

Nagyon sokszor felmerül a kérdés a különböző típusokban megtalálható egyes „mód változtató” gombokkal kapcsolatban. A legtöbb esetben ezek a gombok teljesítményben nem változtatnak, csak a vezetési élmény módosul. Ennél a Porsche-nál is kipróbáltuk a gombot, aminek az eredményét a lenti képen láthatod, egymásra vetítve a két mérést.

Porsche Boxster Sport+ Dyno

Porsche Boxster Sport+ és Normál mód közötti teljesítmény különbség

 

Ha Porsche Boxster chiptuning érdekel, akkor miért minket válassz?

Azoknak a Porsche Boxster tulajdonosoknak a pozitív visszajelzése és értékelése alapján tájékozódhatsz az általunk kínált, optimalizált beállítások minőségéről, akik már megtiszteltek minket bizalmukkal és eljöttek Táti műhelyünkbe.

 

Porsche Boxster Chiptuning

Miben vagyunk mások és mennyivel kapsz többet egy sima chiptuningnál?

 

  • Számunkra elsődleges fontosságú egy tartós és biztonságos, optimalizált chiptuning beállítás minden Porsche Boxster esetén.
  • Nincsenek kihelyezett műhelyeink más városokban, mert hisszük, hogy minőségi munkát csak házon belül lehet végezni, külsős alkalmazottak nélkül!
  • Több ezer autó teljesítménymérésen vagyunk túl, így Magyarországon az egyik legnagyobb fékpados teljesítménymérési tapasztalatával rendelkezünk, ha Porsche Boxster chiptuningról van szó, akkor is.
  • 2003 óta foglalkozunk autók motorjának optimalizálásával, fogyasztás csökkentésével.
  • 2006 óta kizárólag DYNO fékpadon hangoljuk az autókat és hisszük, hogy egy jó beállításhoz ez szükséges.
  • Optimalizált, azaz egy finomra hangolt chiptuning beállítást kapsz.
  • Nem erőltetünk ki olyan teljesítményt, ami nem reális és nem illeszkedik az autód állapotához.
  • Minden optimalizálási folyamat műszeres kontroll mérésekkel történik.
  • A beállításokat a legmodernebb 4×4 DYNO teljesítménymérő padon hangoljuk optimálisra.
  • A legújabb műszereket és technológiát használjuk a beállítások során, így autódat a legnagyobb biztonságban tudhatod.

Ha szeretnél Te is egy optimalizált, nem széthajtós beállítást az autódra, vagy lemérni a teljesítményét, akkor vedd fel a kapcsolatot velünk. Nincsenek sablon programok! Minden beállítást az adott autó állapotához igazítunk fékpadon, a kérésednek illetve a lehetőségeknek megfelelően, folyamatos műszeres kontroll mérésekkel!