Tuningbox marketing

Nos itt van néhány, az interneten is megtalálható hangzatos Tuningbox reklámszöveg. A cikkben szereplő idézetek, a valóságban nem létező helyekről származnak és bármilyen hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve!

TuningBox reklámok:

  • „Akár 30%-os teljesítmény növekedés, akár 20%-os fogyasztás csökkenés” ******** Ez teljesítménymérő padon is mutatkozik?
  • „A tuning boxok optimalizálják az égési folyamatot és így jobban hasznosul az üzemanyag.” ************ A fejlesztő mérnökök miért nem jöttek még rá erre, hogy csak egy ellenállást kell bekötni az érzékelőhöz?
  • „A tuningbox csak az üzemanyag ellátó rendszert veszi igénybe, csak a gázolaj befecskendezési idejét és mennyiségét változtatja, nem emel turbónyomást.” ********** , de ez elegendő lenne? Csak tájékoztatásul, ha növeljük a befecskendezési időt, akkor a mennyiség is növekedik, a kettő egy és ugyanaz, valamint a megfogalmazás is helyes „veszi igénybe”- ezt akár szó szerint is vehetjük, pl. egy railnyomás tuningboxnál.
  • „Potméteres állítási lehetőség!” ********* Hogy bárki „finomhangolhassa” a gépjárművet otthon a garázsban. Mérésnek elég egy multiméter is, nem kellenek komolyabb mérőműszerek a kontrollhoz.
  • „Könnyen átszerelhető másik autóba” ******** Ha teljesítménymérő padon lemérünk két, típusra és adatokra teljesen egyforma autót, a legtöbb esetben nem egyforma  a két autó menet tulajdonsága. Ha  a vezérlőegységet átírjuk, akkor is a két autó, teljesen másképpen reagál a módosításra. Akkor hogyan lehetséges, hogy egy adott autóra  „optimalizált” tuningbox átszerelhető a másikba? Ja, igen, a potméter……
  • „Nem lehet „túltuningolni” az autót, mert  a vezérlőegység továbbra is kontrollálja a határértékeket.” ********* Igen, de sajnos a tuningboxok pont azt az értéket csapják be, amit a vezérlőegység ehhez a kontrollhoz figyel, így könnyen túlléphető a vezérlőegység biztonsági limitje.
  • „Miért fogyaszt kevesebbet az erősebb autó? Kérdésben a válasz! Mivel a motorban már optimalizáltuk az égési folyamatot„….„Ennek köszönhetően nem kell megemelni a befecskendezett üzemanyag mennyiségét…”******* ??  🙂 .
  • „A box az adagolóvezérlésen keresztül változtatja meg az egész befecskendezési jelleggörbét a különböző paraméterek függvényében.” ************ Ezen az eszmefuttatáson is sokáig el lehet gondolkodni 🙂