Figyelem szókimondó szövegek a tuningbox működéséről
Figyelem! Szókimondó szövegek a tuningbox működéséről.:-)

Ezen az oldalon gyűjtöttük kategóriába a különböző tuningbox típusokat, rövid ismertetővel. Figyelem!!! A működési ismertetőben NEM a szokásos marketing dumát fogod találni, hanem a technikai működését és a motorra gyakorolt hatást.

Az ígéretek és ami mögötte van
Az ígéretek és ami mögötte van

Nem lebeszélni fogunk a tuningboxról, csak tudd, hogy mit szerelsz az autódba!
Leggyakoribb tuningbox típusok (bővebb információkért kattints rá):

Megtettük, amit általában, vagy legtöbbször soha nem tesznek meg tuningbox beszereléskor. Röviden: mértünk! Ha nem világos, mi is az a tuningbox, akkor itt tudsz olvasgatni >>> Lényegében ez az a kis dobozka, amit beszerelnek az autóba, teljesítmény növekedés és fogyasztás csökkenés reményében. Most biztos fogom kapni megint a válaszokat: „Nekem van és nagyon jó”, „Nekem van és meg vagyok vele elégedve”, „Nekem van és érezhető a teljesítmény növekedése”, „Nekem van és kevesebbet fogyaszt és jobban megy”, „Nekem van és +30LE és +70NM az új teljesítménye”, stb…stb… a szokásos reakciók.

Tudom, tudom, nem az adatok számítanak, hanem amit érzel haver, tudod a fííííling! A számok azok csak számok.
Akkor az én kérdéseim: „Le lett mérve a teljesítménye fékpadon, vagy csak úgy érzed?”, „Elmagyarázták a működését a beszerelt tuningboxnak?”, „Elmagyarázták a működési elve miatt a motorban lezajló folyamatokat?”, „Lemérték a motorban a releváns értékeket beszerelés előtt és után?”

Félreértés ne essék, senkit nem akarok lebeszélni, mindenki azt tesz az autójába, amit akar, de ezt lehetőleg úgy tegye, hogy tudatában van, jelen esetben az adott tuningbox működési elvével.

Ahogy már az általános tuningbox ismertetőben írtam, ezek a kütyük, valamilyen értéket csalnak és a meghamisított adatokat küldik az autó számítógépe felé. Így a motor vígan működik, annak tudatában, hogy minden a beállított értékeknek megfelelően működik. A valóságban azonban már a beállított határokon túl is tud üzemelni az autó.

Az egyszerűbb 2-3 vezetékes kütyük (ezek ára kb.10.000-150.000Ft) általában a következő elven működnek. Válassz a lenti linkek közül a bővebb ismertetőhöz:

1. Motor hőfok / Üzemanyag hőfok becsapása.Összes motornál alkalmazható. Bővebben>>>

2. Üzemanyag befecskendezési idő elnyújtása az adagoló elemen. D, TD, TDI, stb. Bővebben>>>

3.Üzemanyag befecskendezési nyomás megnövelése. (A mostani dízeleknél ez a legáltalánosabb) CR, CRTDI, CDI, CDTI, HDI, stb. Bövebben>>>

4.MAP, vagy MAF szenzor becsapása Bővebben>>>